OVELLES, XOTS I MARDANS PASTURANT A SO NA REIA





Guarda d'ovelles de Toni Payeras. Abril 2014. Bunyola. BUNNOVA.

Faules d'Isop 

EL LLOP I L'ANYELL. 
Un llop va veure un anyell que bevia en un riu i volgué cercar un bon pretext per a devorar-lo. Així, malgrat trobar-se més amunt del corrent, va culpar l’anyell d’enterbolir l’aigua, i de privar-lo, a ell, de beure. L’anyell li respongué que bevia amb la punta dels llavis i que, d’altra banda, estant més avall, no podia remoure l’aigua de més amunt. Aleshores el llop, no havent reeixit amb aquest pretext, afegí:

-Però l’any passat vas insultar el meu pare. I havent replicat l’anyell que un any enrere ell encara no era nat, el llop li va respondre:

-Ah!, perquè tu trobes explicacions, jo m’he d’estar de menjar-te?

Cap raó justa és vàlida per als qui estan determinats a fer mal.


EL PASTOR BROMISTA.
Un pastor que menava el seu ramat un tros lluny del poble feia sempre aquesta broma: cridava auxili als veïns dient que uns llops s’havien llançat sobre les seves ovelles. Dos i tres cops la gent del poble, alarmada, hi acudí corrents i se’n tornà entre burles. Però al capdavall succeí que els llops vingueren de debò. Quan el ramat era destrossat i el pastor cridava ajuda, els seus veïns, sospitant que bromejava com de costum, no li van fer gens de cas; i així li passà que perdé les ovelles.

Els mentiders aconsegueixen que no els cregui ningú baldament diguin la veritat.

Més informació sobre Isop, segle VI aC.

Fotografia: JAUME MATEU BATLE

1 comentari:

  1. M'agrada aquest bloc! Està agafant un estil molt especial. Felicitats a tots el que hi participeu.

    ResponElimina