ESCOLA VIVA: PARTICIPACIÓ FAMILIAR.

La profunda crisi de les institucions pot ésser una bona oportunitat per repensar des del món educatiu el model d'ensenyament que volem per als nostres fills i alumnes.

Un dels reptes pendents a cobrir és l'obertura dels centres a les famílies. L'escola necessita augmentar i millorar el diàleg amb la família i els agents socials de l'entorn. La participació dels pares i mares a l'aula suposa una experiència emocional molt positiva per als infants i fomenta la coherència, imprescindible a dia d'avui, amb la transmissió de valors: passió per fer les coses, compromís, esperit crític...

Des de fa temps a l'escola Mestre Colom som sensibles a aquesta necessitat, per això, atenent el que conten els alumnes sobre els seus pares i familiars, ens esforçam perquè puguin venir a l'aula i ens ho expliquin directament.

Aquestes són algunes de les experiències comentades pels alumnes de 3r de primària que hem pogut fer realitat dins l'aula:

La mare d'en Bernat ha organitzat un taller d'experimentació amb el departament de química de la Universitat de les Illes Balears.

Equip del departament de química de la UIB. Escola de Bunyola. BUNNOVA
El pare d'en Miki ha anat a la península aràbiga, al sultanat d'Oman per realitzar una prova esportiva que consisteix en una carrera a peu travessant 200 quilòmetres de desert.
Miquel Roig explicant la seva participació a la TransOmania. Escola de Bunyola. BUNNOVA.




El pare de na Rosa i na Maria ens ha explicat els avantatges de les energies renovables.
Lleonard Borràs, enginyer tècnic industrial, parlant d'energies renovables. Escola de Bunyola. BUNNOVA.
El pare d'en Pau i en Dionís, que treballa al Centre Oceanogràfic Balear, ens ha parlat dels diferents peixos que viuen a la mar  Mediterrània.
Toni Quetglas, biòleg del Centre oceanogràfic de Balears. BUNNOVA.

I el pare de na Llúcia, que forma part dels glosadors de Mallorca, l'ha ajudada a fer una glosa sobre santa Catalina.
"Per fer una glosa fina
i ens vengui la cantera
cantam a sa focatera
perquè és santa Catalina"

Text: TONI BUJOSA ESTARELLAS.
Fotografia: VARIS AUTORS.

1 comentari:

  1. Que visca l´escola de´s Pins sense Pins!...........Sa meva filla Aina cada dia s´encarrega d´enumerar.me els avantatges de viure a Bunyola ( ara estem una mica enfora!).... com vegi aquesta entrada, farà ses maletes i anirà a viure ca sa cosina Maria i es cosí Toni!!

    ResponElimina