CLUB DE LECTURA




El nostre club de lectura va sorgir com moltes d'altres coses, un poc per casualitat. Dues amigues que parlen d'un llibre que els ha agradat, una tercera que s'hi afegeix... Del primer llibre passen a un altre, i del segon a un tercer... Un “au, he de partir, quina llàstima!”, un “estaria bé muntar un club de lectura”, un “idò, fem-­ho!”.

Al cap de pocs dies ens trobàrem una dotzena de dones sopant al cafè de s'Estació (enyorada terrassa d'estiu!) i engegant el nostre club. La primera sessió va ser allà mateix el setembre de 2007 i a partir de llavors hem fet de les nostres cases el saló de lectura que cada sis setmanes ens acull. La llista de títols i autors és ben eclèctica: de Montserrat Roig a John Irving i de Lev Tolstoi a Paul Auster, passant per Bernardo Atxaga o Ian Gibson. Gairebé sempre novel·les, però també el còmic, la poesia i l'assaig hi han estat representats. A punt de celebrar la 50ena sessió, el balanç és més que positiu. En aquests sis anys i mig hem compartit 49 llibres, però també confidències, receptes, moltes rialles i també
alguna llàgrima.

L'objectiu primer s'ha complert: tenim un club de lectura. I tenim tota la resta: la
complicitat, l'amistat i les ganes de seguir compartint bons moments al voltant d'una taula
amb un llibre com a convidat d'honor.

Text: PAU MANZANO MULET
Fotografia: JAUME MATEU BATLE



3 comentaris:

  1. Pareix que vos ho passau la mar de bé totes plegades. I veig que es vostre amic es vi negre és un des seguidors més fidels des club! :)

    Salut i per moltes més casualitats com aquesta!

    ResponElimina
  2. Quina enveja que em feu!!! i no nomès per la teca i el bon vi!..... proposo a BUNNOVA que es faci ressò de les vostres recomanacions literàries.... per seguidors del vostre club a distància.
    Bona feina i bon profit! Enhorabona!!!

    ResponElimina
  3. Estic d'acord amb na Teresa. Podrieu fer públiques les vostres recomanacions, les vostres opinions i així tenim l' oportunitat de seguir-vos i participar desde la distància. Felicitats pel bloc!

    ResponElimina